TRAMITACIÓ TELEMÀTICA D’ACTIVITATS DE CREMA DE RESTES VEGETALS

El Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha posat en marxa una nova via de tramitació telemàtica d’activitats de crema de restes vegetals per a la campanya d’enguany.

Amb la creació d’un nou tràmit per a ciutadans i empreses, des d’ara, poden tramitar autònomament les seves comunicacions de crema individuals de forma telemàtica, a través de Tràmits.gencat.cat. L’objectiu d’aquest nou tràmit és facilitar que la ciutadania no s’hagi de desplaçar per a tramitar les seves comunicacions, que a partir d’ara pot dur a terme per internet des de casa, fins i tot mitjançant el sistema d’identificació idCAT Mòbil. Amb aquesta iniciativa es pretén esponjar l’atenció presencial i millorar el servei a la ciutadania. Amb tot, les persones que ho desitgin podran seguir adreçant-se als ajuntaments per a presentar les seves comunicacions, com fins al moment.

Recordeu que a partir del dijous 1 d’octubre podeu demanar cita prèvia per COMUNICACIÓ DE CREMA de restes vegetals dels horts, vinya, etc…

A la comunicació de crema podreu especificar el període desitjat per fer la crema de restes vegetals, període a escollir d’entre el 16 d’octubre de 2020 al 14 de març de 2020).

Normes per al període de COMUNICACIÓ DE CREMA (16 d’octubre – 14 de març)
Per encendre foc i per utilitzar bufadors, en el període comprès entre el 16 d’octubre i el 14 de març, s’observaran les mesures preventives següents:

  1. Netejar la zona en què s’efectuï la crema i/o aquella en què s’utilitzi un bufador en un radi de 3,5 m fins a descobrir el sòl.
  2. La crema s’efectuarà com a mínim a 10 metres de distància respecte d’aquells arbres que tinguin més de 60 cm de circumferència, mesurats a 1,20 metres del terra.
  3. La flama generada per la crema no superarà en cap cas els 3 metres d’alçada.
  4. La crema començarà i acabarà amb llum de dia, excepció feta dels focs d’esbarjo.
  5. En cap cas no s’abandonarà el lloc fins a la seva total extinció.
2020-10-26T14:37:00+01:00
Canviar idioma »