Benvinguda

→ Ajuntament >
 

Benvolguts/des,

Entre la riquesa dels paratges naturals, de l’Albera i el Cap de Creus, emergeix Llançà, derivació de l’antiga Deciana. Amb un llarguíssim recorregut històric, Llançà s’ha nodrit de les influències del romànic, el barroc i el noucentisme per conformar un municipi que, de la mà d’aquest conjunt d’atractius naturals i patrimonials, s’ha caracteritzat pel seu esperit obert i de progrés.

La bellesa del nostre entorn i la cura per a la seva preservació ens ha convertit en un referent turístic que es mostra evident a cada temporada d’estiu. En un món com el d’avui, però, globalitzat i amb una varietat d’oferta tan extensa, el talent humà que ha aportat valor afegit al poble ha estat eminent per a la consolidació de Llançà com a destinació turística. L’ampli ventall de possibilitats i la seva varietat –tant culturals, esportives, d’oci familiar i, especialment, gastronòmiques- s’han desplegat de manera respectuosa amb l’entorn i amb el denominador comú de l’alta qualitat.

Amb prop de 5.000 habitants, hem assolit el repte de la modernitat gràcies a l’esforç i la constància de tots els agents del poble. El programa de serveis i equipaments amb què comptem a dia d’avui comprèn l’atenció sanitària i els centres educatius, així com espais culturals i socials de qualitat; en tots ells, l’atenció i el benestar dels veïns i veïnes del poble és la prioritat.

Simbòlicament, tant les llances il·lustrades a l’escut oficial del poble, imatge de determinació i audàcia; com l’Arbre de la Llibertat que des del 1870 s’alça majestuós a la Plaça Major, símbol de llibertat i respecte, representen a la perfecció el desenvolupament de Llançà. Un desenvolupament en harmonia i equilibri, obert a les possibilitats de l’entorn però fidel al compromís amb la seva gent.

Certament, enmig de dos paratges naturals, entre mar i muntanya, cultura i oci, tradició i progrés, estem convençuts de que tothom pot trobar el seu espai o el seu moment a Llançà.

Sigueu molt benvinguts/des,

Pere Vila i Fulcarà
Alcalde de Llançà

 

 

Benvinguts
i a gaudir!